Afholdte aktiviteter 2021

 

Fjordens dag / Fjordfestival

I år afholdtes Fjordens dag / Fjordfestival, søndag den 12. september i Jyllinge Fiskerihavn kl. 12-16.

Jagtforeningen Jyllinge Holme stillede op med aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet kunne man smage på røget ål fra fjorden - eller marineret lam fra Eskilsø. De gamle fiskeredskaber var stillet frem og man havde mulighed for at høre om egnens traditioner og fiskekultur. På havnen var der der mulighed for at klappe fisk fra fjorden. Der var ligeledes mulighed for at se Jagtforeningen Jyllinge Holmes foreningshus, hvor garvede skind fra fårene var udstillet, samt at lave en dispenser med redemateriale i uld til havens fugle. Derudover var der mulighed for at låne en vandkikkert eller hoppe i et par waders og gå på guidet fjordekspedition. Nationalparkens båd, Skarven, havde lagt til kaj for besøgende og man kunne sejle en tur med en af jagtforeningens både ud til Lilleø og klappe de får og lam der udøver naturpleje på Lilleø til gavn for de ynglende fugle i området.


Reception lørdag den 26. juni 2021

Jagtforeningen Jyllinge Holme fyldte 80 år i 2021

I den anledning afholdtes reception lørdag den 26. juni 2021 kl. 14 - 16 på Fjordglimt (Bygaden 28, Jyllinge).

Foruden taler, med historier og hyldester til Jagtforeningen, og et let traktement, blev bogen, Kærlighed til Fjorden, af forfatterne og bestyrelsesmedlemmerne, Hans Aare og Jørgen Kjær givet i gave til alle fremmødte medlemmer og inviterede gæster.

Under arrangementet blev det offentliggjort, at formand, Hans Aare Aaresøn var udnævnt til æresmedlem og dermed æresformand, en titel, som han nu deler med sin far Christian Aare, og for begge var der blevet fremstillet sølvplader til foreningens fane, der blev sømmet på fanestangen med behørig anstand og respekt.


Fotograf: Hans Erik Lund


Flere billeder kan ses ved at klikke her

ÅRETS HORNFISKEKONKURRENCE GENNEMFØRES SØNDAG DEN 9. MAJ 2021

På søndag den 9 maj er vi igen igang i Jagtforeningen og gennemfører nemlig årets hornfiske konkurrence.

Vi mødes ved fårehuset kl 0830 og fordeler os i bådene. Medbragt frokost nydes samlet ved Østskov eller Eskilsø, vejr og vandstand bestemmer på dagen. Indvejning ved jagthuset kl 1500. Husk fisketegn og redningsveste.

Og der er selvfølgeligt gode præmier igen i år - også i år er en del af præmierne sponsoreret af Jagt og Lystfiskerhuset, Algade Roskilde ved Leon Lyberg. Dersuden bidrager jagtforeningen med et par flotte præmier også.

Der er præmie til længst hornfisk, flest hornfisk og størst havørred (renset vægt)

Af præmier kan nævnes: Flotte fangstnet, stang og hjul sæt, div blink og silketråde. Til størst havørred er der traditionen tro en flot flaske rom - denne gang en FANØ skibsrom ! I tilfælde af at en junior skulle vinde denne kategori kan præmien byttes til en af de andre præmier.

Da det er en lang dag og fiskene skal kunne holde friske som madfisk anbefaler vi at man har en køletaske med, som når den gradvis tømmes for medbragt livs eliksir, kan bruges til at opbevare fisk i :) Ellers er vandet så koldt endnu at en spand med fjordvand kan holde fiskene friske det meste af dagen !! Husk at respekt for vildet også gælder fiskene vi fanger!!